Monocyter och ms ?????

"Det finns idag inget botemedel mot multipel skleros (MS) - men forskare vid Malaghan Institute of Medical Research tror att specialiserade celler i blodet kan vara nyckeln till att förbättra livskvaliteten för de som drabbats av denna sjukdom.

I tidsskriften immunologi och cellbiologi kan , Dr Jacquie Harper, Thomas Bäckström och Clare Slaney beskriva hur blodkroppar som kallas monocyter kan spela en roll i utvecklingen av MS.
Den Malaghanska forskning,som finansieras av rådet för hälsoforskning i Nya Zeeland visade att monocyter i blodet som kan undertrycka inflammation är nedsatt i en experimentell modell av MS. säger Dr Harper.

Dr Thomas Bäckström har nyligen återvänt till Sverige för att ta plats som direktör för T cellbiologi Institutionen i Skandinavium hos läkemedelsföretaget Novo Nordisk.

Anne La Flamme säger. Nuvarande behandlingar av ms är inte lika effektiva hos alla MS-patienter och har ofta biverkningar, så det finns ett desperat behov av säkrare, effektivare MS behandlingar.

MS drabbar oftast vuxna i sin bästa ålder och försämrar dramatiskt livskvaliteten,"

Dr La Flamme kommer att delta i ertapp sex av "stora Nya Zeeland Trek", där de reser i landet på hästryggen, mountainbikes eller går till fots för att samla in pengar för att hjälpa Malaghan fortsätta sin banbrytande forskning och hitta ett botemedel mot MS."

Om vi kan hitta ett sätt att aktivera suppressorers funktion i monocyter av MS-sjuka, kan vi kanske ge en ny behandling för MS eller försena och förhindra utvecklingen av denna sjukdom.

Dr Bäckström säger att vi alla har dessa monocyt suppressorer celler i vårtat blod. Den nya utmaningen är att hitta verktyg för att hjälpa dem göra ett bättre jobb på att kontrollera inflammation och att behandla hemska sjukdomar som MS."

Källa : http://www.msrc.co.uk/index.cfm/fuseaction/show/pageid/2479


Detta var bra nyheter tycker jag :-). Det finns många där ute som kämpar för oss ...Kramar // Ulrika.

3 kommentarer:

Sofie sa...

2004 genomgick en bekant till mig, som då "hade" MS, ett stamcellsbyte och blev frisk. Nu är hon frisk, har en dotter på 5 år och en liten på väg. Det var läkaren Jan Fagius som hjälpte henne. Han säger att man inte helt 100 han säga att hon är botad från MS än, det kan man inte förrän hon går bort och hon inte haft några fler besvär. Hon är 37 nu så det kommer dröja ett tag. Hon var den första i Sverige som genomgick behandlingen men jag vet att fler har gjort den efter henne med gott resultat.

/Sofie

Sofie sa...

http://playplay.se/efter-tio/ida-berner-botades-fran-sin-ms-med-stamceller

Titta på den här länken.

/Sofie

Ms mitt i livet sa...

Hej ! Sofie, kollade länken och visst det är helt otroligt :-). Synd att detta är ett så riskabelt ingrepp men vilken tur att det finns ett sådant alternativ. kram och trevlig helg Ulrika