Förbättra din kognitiva förmåga

"Ökad intelligens med bättre arbetsminne

Bra arbetsminne innebär bra funktion hos flera förmågor till problemlösning som är inkluderade i begreppet intelligens. Arbetsminne innebär att man kan hålla flera saker i huvudet samtidigt och manipulera dem. Huvudräkning är ett bra exempel på en funktion som använder huvudräkning.
Du kan träna upp ditt arbetsminne och därmed höja din intelligens

Träning av arbetsminne kan troligen förebygga demens och motverka skador i vissa delar av hjärnan som väldigt många har och som kan orsakas av ett stort antal orsaker. Effekten av skadan är ofta mycket begränsad men kan ändå vara besvärande.

Kost för högre intelligens

Fler artiklarna och nyheterna hur kost kan öka vår intelligens eller på annat sätt förbättra hjärnans funktion:

Ökad kreativitet

Lika användbart och viktigt är nya idéer och att se lösningar på problem. Genom att stärka din kreativitet med nya intryck, färska perspektiv och stimulera din hjärna kan du nå mer och bättre resultat.
Tips hittar du i:
  Källa; http://www.nyfikenvital.org/?q=node/2313

1 kommentar:

Anonym sa...

Tycker att man borde rekommendera memoryspel eller liknande spel, gärna läsa något av intresse, vill tro att korta texter är bra för de som inte gillar att läsa direkt, pyssla med saker man gillar att göra.
Memoryspel, pussel mm, blir man aldrig för gammal för. Svårighetsgraden kan ju delvis anpassas efter individen dessutom.