Man kan inte bromsa...

Hej !
det går lite trögt att skriva på bloggen just nu. Det kan bero på att familjen har semester, det är mycket runt omkring, barnen bråkar leker och de skall sysselsättas. Min målsättning är att trots att jag har besvär och mår illa av värmen så skall jag inte låta det påverka deras uppväxt. Det går ändå massor av energi  på sommaren då förväntas man vara mera mobil.

Min mamma är sämre i sin sjukdom också, mycket känns jobbigt just nu och jag önskar jag kunde göra mer för henne. Det är svårt att se någon man älskar ha så ont som hon har nu. livet är inte rättvist och god hälsa är inte en självklarhet, att vi inte kommer att leva en evighet är ett dystert faktum.

Du som läser detta, om du på något sätt orkar ta tillvara på sommaren gör det. Om du bara kan gå 100 meter, gå dom 100 meterna ofta. Du kommer att ångra att du inte gjorde det när du kanske inte kan ta ett enda steg själv. Ta tillvara på alla självklara saker i ditt liv och din vardag. Var tacksam för det du har nu och fokusera inte på det du saknar. Lägg ingen energi på det du inte kan påverka. Njut av ljuset, vinden, fåglarna, alla frukter och bär.

Alla dina dagar under sommaren kan bli underbara oavsett regn eller sol. Om livet ändå känns förjävligt så tänk på att inget varar förevigt. Efter mörker kommer ljus, smärta föder styrka. Av prövningar lär vi oss vilka vi är och vad vi klarar av.  Livet är just nu ! inte sen eller i morgon eller i går. Det som har varit kommer aldrig mera tillbaks.

Så lev, förlåt dig själv och andra. Kyss din älskade, tala om för dina barn hur mycket du älskar dem. Släpp taget om  alla energier som levt inom dig och öppna upp för allt det nya som vill in i ditt liv det kommer till dig för att lära dig saker om livet och dig själv, det kommer att göra dig starkare.


















"Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke"
kram kram

1 kommentar:

Unknown sa...

Fina,kloka ord! Synd bara att någon i ens närhet (eller man själv) måste bli riktigt sjuk innan man förstår att man ska ta tillvara på tiden man har tillsammans!