Minnes träning

Minne förstärknings tekniker

Möjligheten för våra hjärnor att anpassa och förnya sig,  kommer att fortsätta även i hög ålder av konstant mental och fysisk stimulering. Det gamla talesättet "use it or lose it" gäller lika mycket för våra hjärnor som med allt annat.
Det är viktigt att behålla ett livslångt nyfikenhet och att acceptera utmaningar som att lära sig ett instrument, ett nytt språk eller någon annan ny färdighet. För att tvinga våra hjärnor att tänka annorlunda och därför att skapa nya hjärnceller, bra träning kan vara att göra aktiviteter med motsatt hand mot den du är van vid.
Arbeta med modellering, lera uppmuntrar våra hjärnor att skapa nya anslutningar genom att främja smidighet och hand- samordning. Lära sig spela Spel, schack eller annat komplex kortspel  där strategi är inblandad, då tränar vi vår hjärna också. Allt nytt vi utsätter oss för  skyddar oss mot sämre kognitiva funktioner. Der bidrar oxå till att stärka våra minnen .
Att använda både vår fysiska och känslomässiga sinnen samtidigt på ett oväntade sätt är en annan teknik som hjälper till att stärka och växa nya hjärnceller. Ett exempel på detta skulle kunna vara att, göra fysiska övningar samtidigt som man äter med ögonen stängda. Eller kanske lyssna på klassisk musik och skriva poesi.
Andra saker som kan att stimulera hjärnan och hjälpa till med minnet. är att titta på mindre TV och läsa mer, speciellt på en daglig basis. Motion stimulerar också hjärnan. Promenader är extremt bra för hjärnan eftersom det ökar blodcirkulationen och syretillförseln och orsakar hjärnans blodkärl att expandera. Detta förbättrar minnes färdigheter och koncentration mm. Studier visar att vandrare är mindre sannolikt att uppleva åldersrelaterade minnesförlust. Löpning är också en extremt bra hjärnan öka aktiviteten men kanske inte är särskilt lämpad för de flesta seniorer.
Andra tekniker för att öka minne är att memorera en serie tal och sedan upprepa dem bakåt, öka din hastighet med varje repetition. Eller göra listor med saker och memorera, dvs: shopping listor och saker att göra-listor. Det är viktigt när memorera, eller i vardagliga situationer, att involvera alla dina sinnen. Ju Fler sinnen som inblandade, desto mer sannolikt är det att komma ihåg. Studier visar att  hjärnan blir stillastående om den inte fortsätter att lära sig nya saker. 
Studier visar oxå att de som är socialt aktiva har långsammare  nedgång i minne och kognitiva prestanda. Sociala kontakter med andra öppnar vägar för lärande.
För att hålla våra hjärnor friska, hjälper tekniker för kontinuerligt livslångt lärande tillsammans med mental stimulans och motion till att förhindra  kognitiva besvär så som minnesförlust.

Källa ; http://piawhantverk.blogspot.se/2012/08/memory-strengthening-techniques.html

Inga kommentarer: