Vad sägs om lite nya hjärnceller ??

Ja va bra, jag ser fler användnings områden för denna diabetes medicin. citerar här nedan hela skriften som jag hittade på science daily...

"Diabetes drogen gör hjärnceller växa

Studien redovisas i den 6 juli frågan om cellen Stem Cell, en Cell Press publikation, konstaterar också att dessa neurologiska effekter av narkotikan som också göra möss smartare.
Upptäckten är ett viktigt steg mot terapier som syftar till att reparera hjärnan inte genom att införa nya stamceller utan snarare av stimulerat de som redan finns i handling, säger studiens bly författare Freda Miller av University of Toronto-anslutna sjukhuset för sjuka barn. Det faktum att det är en drog som är så utbredda och så säkert gör nyheter så mycket bättre.
Tidigare arbete av Miller's team belyste en väg som kallas aPKC-CBP dess väsentliga roll i talande neurala stamceller var och när kan differentieras till mogna nervceller. Som det hände hade andra före dem funnit att den samma smittvägen är viktigt för metabola effekter av narkotika metformin, men i leverceller.
"Vi sätta two and two together," säger Miller. Om metformin aktiverar CBP utbildningsavsnitt i levern, de trodde skulle kanske det också göra att i neurala stamceller i hjärnan att uppmuntra hjärnan reparera.
Den nya bevisningen stöder den lovande tanken både mus hjärnor och mänskliga celler. Möss med metformin inte bara visade en ökning i uppkomsten av nya nervceller, men de var också bättre kunna lära sig placeringen av en dold plattform i en vanlig labyrint provning av rumsliga lärande.
Samtidigt som det återstår för att se om den mycket populära diabetes drogen redan kan tjänstgör som en hjärna booster för dem som tar det nu, finns det redan några tidiga tips att den kan ha kognitiva fördelarna för personer med Alzheimers sjukdom. Det hade varit trodde dessa förbättringar var resultatet av bättre kontroll av diabetes, Miller säger, men det verkar nu som metformin kan förbättra Alzheimers-symtom genom att öka hjärnans reparation.
Miller säger de hoppas nu att testa om metformin kan hjälpa till att reparera hjärnan hos dem som har lidit hjärnan skada på grund av trauma eller strålning terapier för cancer."


Källa ; http://fallgropar.bloggplatsen.se/2012/07/07/8203639-sciencedaily-diabetesmedicn-far-hjarnceller-att-vaxa/ 

1 kommentar:

Jergen Puckel sa...

Nya hjärnceller låter ju fantastiskt! :)

www.multiplasanningar.blogg.se