Mera D-Vitamin

I en studie rekryterades 193 patienter med MS och syftade till att undersöka förhållandet mellan blodnivåer av vitamin D-metaboliter och kliniska funktionshinder och förändringar på hjärnan MRI.

Författarna fann ett statistiskt signifikant samband mellan låga nivåer av vitamin D-metaboliter och grad av funktionshinder mätas med den MS svårighetsgrad skala. En liknande trend hittades när handikapp mättes med hjälp av Expanded Status Scale Disability (EDSS), men denna nådde inte statistisk signifikans. Högre värden på 25 (OH) VD (3) till 24, 25 (OH) (2) VD (3) förhållandet var förknippad med högre MSSS (p = 0,041) och lägre hjärnan parenkymala fraktion (p = 0,008)

Författarna drar slutsatsen att D-vitamin metaboliter har skyddande föreningar med funktionshinder och hjärnan förtvinar i MS. I synnerhet känner att de indikerar resultaten starka organisationer för 24, 25 (OH) (2) VD (3) metabolit, som inte har undersökts i MS-patienter.

Abstrakt
Syfte: samband mellan D-vitamin och MRI åtgärder av hjärnvävnad skada har inte tidigare undersökts vid multipel skleros (MS). Denna forskning utvärderar betydelsen av vitamin D och dess aktiva metaboliter i hjärnvävnad skador och kliniska funktionshinder i MS-patienter.

Källa; http://www.msrc.co.uk/

Inga kommentarer: