Ms och Graviditet


I dag har jag hittat mycket intressant på nätet, var bara tvungen att kopiera detta..... från http://www.msra.org.au/having-children-reduces-risk-ms


"Att få barn minskar risken för MS

Den AusImmune studien , som finansieras av US National MS Society, Australiens National Health och Medical Research Council och MS Research Australien, studerade en stor grupp australier presentera med sin första episod av MS-liknande symptom med syfte att förstå de miljömässiga riskfaktorer för MS.
Studien registrerade informationen på faktorer såsom virala infektioner, vitamin D-nivåer, solexponering och rökning i över 800 personer inklusive 300 som hade upplevt MS symtom. För kvinnor var antalet graviditeter som varar minst 20 veckor och antalet levande födda barn registreras också.
Prof Anne-Louise Ponsonby av Murdochs barn Research Institute i Melbourne som lett studien, och hennes kollegor fann kvinnor med minst ett barn hade ungefär hälften av risken för att utveckla tidiga MS symtom. Kvinnor med tre barn hade en 75 procent lägre risk för tidiga MS symtom.
Dessa viktiga resultat från AusImmune studien publicerades i neurologi  den 7 mars 2012.
Antalet födda barn också analyserades för män, men inte avser risken för män att utveckla MS. 
Prof Ponsonby, sade effekterna av graviditeter kvarstod även efter att de hade tagit hänsyn till andra faktorer såsom rökning, hudskador och sol och vissa riskgener.
"Andelen MS har ökat särskilt bland kvinnor under de senaste decennierna, och vår forskning visar att detta kan bero på att mödrar få barn senare i livet och får färre barn än de har haft under de senaste åren", sade hon.
Mekanismen för hur graviditeten skyddar mot utvecklingen av MS är okänd, dock graviditet känd för att modulera immunsystemet och inducera ett tillstånd av tolerans mot fostret och moderkakan.
Det är också känt att kvinnor med MS kan uppleva en minskning av MS skov under graviditeten, men det finns en ökad risk för ett återfall i de tre månader efter det att barnet är fött. Graviditet påverkar inte den långsiktiga utvecklingen av MS eller graden av funktionshinder.
Förstå detaljer om hur graviditeten påverkar MS risk och MS sjukdomens aktivitet kommer att ge viktiga ledtrådar till de mekanismer MS och potentiella behandlingar. Det finns en betydande internationell forskningssatsning för att förstå effekterna av graviditeten på MS.
I synnerhet MRSA har finansierat ett forskningsprojekt om effekterna av graviditet hos ett laboratorium modell av MS. Läs mer här
Ytterligare information om graviditet och MS från MS Australien finns här "

Inga kommentarer: